GALATA KULESİ

    Galata Kulesi İstanbul Beyoğlu ilçesindedir ve İstanbul şehri için tarihi yapılarından bahsedildiğinde ilk akla gelen yapılardan birisidir.
    İstanbul'un en çok turist çeken mekanına, İstanbul'da yaşayan biri olarak, 'kambersiz düğün olur mu' diyerek, benimde gidip görmem, bir anlamda turist olmam lazımdı.😊  İnternet sitelerinde Galata Kulesi ile alakalı yüzlerce fotoğraf var ama ben ne diyorum ''en güzel fotoğraf içerisinde benim olduğum fotoğraftır 😏'' bu yazımı bence Galata Kulesini en güzel anlatan bir metin ile yani incir reçeli adlı filimin Galata Kulesi ile alakalı bir sahnesinden alıntılayarak noktalamak isterim.
    1500 yıl önce gemiciler için Fener kulesi olarak yapılmış. Sonra başka biri eline geçirmiş, esirler için zindan yapılmış. Esirler bırakmış kendini gövdesinden, O içine atmış. Başka biri yangın kulesi yapmış. Yangın habercisi iken iki kez cayır cayır yanmış, yine yıkılmamış. Biri gelmiş rasathane yapmış, deprem habercisi iken iki  deprem görmüş, yara almış, yıkılmamış. Bir fırtına çıkmış kubbesi uçmuş. beş savaş görmüş, on beş yara almış, yıkılmamış."